כוחן של המילים בשיח הפנימי שלנו
למילים בהן אנחנו משתמשים יש השפעה משמעותית בתקשורת שלנו עם אחרים ועם עצמנו. למילים ישנה השפעה עצומה על המוטיבציה שלנו. השפעת המילים על התנהגותנו היא סובייקטיבית.
ישנן שתי קבוצות מילים:
ברגע שתלמדי לזהות מה המילים שמגבירות אצלך את המוטיבציה לפעולה, תוכלי להשתמש בהן כדי לקדם כל מטרה שחשובה לך.
בואי נבצע תהליך קצר לחשיפת המילים שמניעות אותך לפעולה. קחי דף ועט ובצעי כל שלב בהתאם להנחיות.
שלב ראשון – חוויה של חוסר הצלחה בהשגת מטרה
בחרי משהו בחיים שלך שאת רוצה לממש כבר הרבה זמן אבל לא עושה זאת. למשל: להיכנס לכושר, לרדת במשקל, להחליף מקום עבודה...
שלב שני - בדיקת השיח הפנימי ביחס למטרה שלא הצלחת להשיג
באילו מילים את משתמשת? מה את אומרת לעצמך כשאת חושבת על המטרה הזאת? "אני חייבת/ מוכרחה להיכנס לכושר?" או "אני רוצה / בוחרת להיכנס לכושר". מה המילים שאת משתמשת בהן? האם אלו מילות בחירה או מילות כפיה?
בתהליך הזה של בחינת השיח הפנימי שלנו נוכל לשים לב למילים בהן אנחנו משתמשות ולהבין כי יש מילים מסוימות שיש להן השפעה עלינו מבלי שנהיה מודעות לכך.
לעיתים אנחנו משתמשות במילים הלא נכונות עבורנו באופן שעוצר אותנו מלפעול ולהשיג את המטרה.
שלב שלישי - חוויה של הצלחה בהשגת מטרה
בחרי משהו אחר בחיים שהצלחת לעשות. למשל הסבה מקצועית, ללמוד לאפות, למצוא זוגיות, ללמוד שפה חדשה או כל דבר אחר שהצלחת לעשות אותו.
שלב רביעי - בדיקת השיח הפנימי ביחס למטרה שהשגת
באילו מילים את משתמשת? מה את אומרת לעצמך כשאת חושבת על המטרה הזאת? "אני חייבת / מוכרחה למצוא זוגיות?" או "אני רוצה / בוחרת למצוא זוגיות". מה המילים שאת משתמשת בהן? האם אלו מילות בחירה או מילות כפיה?
המטרה היא להבין אלו מילים מניעות אותך לפעולה. לכל אחת יש מילים אחרות שמניעות אותה לפעולה. עבור אישה אחת המילים "חשוב לי להיכנס לכושר "- יניעו אותה לפעולה בעוד שהמילים "אני מוכרחה להיכנס לכושר" יעוררו אצלה התנגדות. לעומתה, תהיה מי שדווקא המילים "אני חייבת להיכנס לכושר" הן אלו שיצרו אצלה את המוטיבציה לפעולה, ואילו המילים "אני בוחרת להיכנס לכושר" ישאירו אותה פסיבית... ושוב... היא תישאר רק עם הרצון הלא ממומש להיכנס לכושר.
אין כאן טוב ולא טוב, נכון או לא נכון. השפעת המילים על כל אחת מאיתנו היא שונה. החשוב הוא להבין אלו מילים מעוררות אצלך את המוטיבציה לפעולה.
עכשיו, לאחר שהבנת את ההבדל במילים בהם השתמשת ביחס לכל אחת מהחוויות, והכי חשוב – הבנת מהן המילים שמניעות אותך לפעולה, תוכלי לרתום את המילים הללו ולהשתמש בהן בהקשר למטרה שלך, והן ישפיעו לטובה על ההרגשה ועל ההתנהגות שלך.
שלב חמישי - שינוי תבנית החשיבה
תוכלי לחזור עכשיו לשלב השני ולהחליף את המילים ממילות כפיה למילות בחירה או להפך, בהתאם למסקנה אליה הגעת בשלב הקודם ביחס לאותן המילים המניעות אותך לפעולה.
מעכשיו, כשאת חושבת על המטרה שלך, השתמשי בסוג מהמילים המניעות אותך לפעולה.
שלב שישי - בדיקה דמיונית
דמייני את עצמך באיזה שהוא מצב עתידי בטווח הזמן הקרוב – בשעות או בימים הקרובים. מצב רלוונטי וקשור לקידום המטרה שלך. התאימי את השיח הפנימי שלך, כך שתשתמשי באותן המילים שגילית היום שעוזרות לך. ושימי לב, איך המילים החדשות משפיעות על ההרגשה שלך? מה אתם עושים באופן שונה בדמיון שלך?