NLP היא לא רק שיטת טיפול. Nlp הוא אורח חיים!
בקיאות בהנחות היסוד של ה - NLP, בתפיסות ובכלים שלו, ויישומם בחיי היום יום, מבטיחים איכות חיים טובה יותר והגעה לתוצאות טובות יותר בכל התחומים.
אז הנה הן ה - TOP 8 הנחות היסוד החשובות ביותר של ה NLP-
1. המפה שונה מהשטח –
השטח היא המציאות האובייקטיבית. העובדות. המפה היא החוויה הסובייקטיבית של האדם. האופן שבו אנו קולטים את העולם היא שונה מאדם לאדם ולכן הפרשנות שכל אדם נותן לכל חוויה שהוא חווה היא סובייקטיבית. אין אמת אחת. יתכן מצב שבו מספר אנשים חווים את אותה החוויה יחדיו אך כל אחד מהם ייתן לחוויה פרשנות שונה. הבנת הנחת עבודה זו מאפשרת אמפתיה ומשפרת מאוד את איכות התקשורת הבין אישית – של האדם עם הסביבה.
2. כל כישלון הוא משוב לצמיחה –
עבור רבים מאיתנו חווית כישלון גורמת לייאוש, איבוד האמון בעצמי וויתור. בגישת ה – nlp אנו מתייחסים לכל כישלון כאל משוב לצמיחה. מכל חוויה שבה לא השגתי את התוצאה הרצויה אני יכולה להפיק לקחים לעתיד טוב יותר ו... להתקדם הלאה. האמירה כי הדרך להצלחה רצופה בכישלונות רבים היא אמירה ידועה ו...נכונה. אנשים מצליחנים הם כאלו שלא מפחדים להיכשל ושלא מאבדים את ההתלהבות כאשר הם חווים כישלון. הם קמים, לומדים, מפיקים לקחים להמשך וממשיכים הלאה!
3. מאחורי כל התנהגות יש כוונה חיובית עבור האדם עצמו –
ה – nlp מפריד בין כוונה להתנהגות. בני האדם פועלים על פי עיקרון העונג והכאב. כל התנהגות שלנו מונעת מהשאיפה להימנע מכאב ולהשיג עונג. כל התנהגות, לרבות התנהגויות הרסניות, פוגעניות ומזיקות נובעות מכוונה חיובית של האדם המבצע אותן עבור עצמו באופן מודע או לא מודע. כך למשל אכילה רגשית היא התנהגות שלילית הנובעת מכוונה חיובית – רצון או צורך להימנע מלחוות רגש קשה – הימנעות מכאב.
4. לכל אדם יש את כל המשאבים להם הוא זקוק על מנת להשיג את מטרותיו –
משאב אישי הוא כל יכולת שמקדמת את האדם. למשל: חכמה, אינטואיציה, חוש הומור, ביטחון עצמי, חמלה ועוד... פעמים רבות אנשים מופתעים ממשאב ש'יצא' מהם במצב קיצון... למשל "לא האמנתי שיהיה לי האומץ ל..." או לחלופין לעיתים אנו חווים חוסר במשאב מסוים שבהחלט היה לנו בעבר. הנחת העבודה טוענת כי חלק מהמשאבים קיימים בנו פעילים ומורגשים היטב וחלקם מוחלשים, רדומים ונדרש 'לעורר' אותם. בארגז הכלים של ה – NLP מגוון טכניקות לחיזוק משאבים.
5. בכל רגע נתון בוחר כל אדם את הבחירה הנכונה ביותר, האפשרית לו –
גם הנחת יסוד זו מתבססת על עיקרון הכאב והעונג. אדם תמיד ייבחר באפשרות שנראית לו נכונה ביותר בנקודת זמן ההחלטה. אותה בחירה שתאפשר לו ביטחון ועונג ותמנע ממנו סכנה וכאב. מגוון האפשרויות מושפע ממפת העולם האישית והפרשנות לכל אחת מהאפשרויות גם היא מושפעת מאותה המפה. הבנת הנחת יסוד זו מאפשרת לנו להבין טוב יותר את תהליך קבלת ההחלטות של אנשים וכאשר זה נדרש, מאפשרת לנו להיות סלחניים כלפי עצמנו וגם כלפי דמויות משמעותיות בחיינו בעבר (וגם בהווה) אשר קיבלו החלטות שהשפיעו עלינו בצורה שלילית.
6. תמיד קיימת אפשרות נוספת –
במקרים רבים נדמה לנו שיש רק אפשרות אחת לפעולה. אבל זה לעולם לא כך. שינוי זוויות ההסתכלות, גמישות מחשבתית ואפילו רגשית ירחיבו את מגוון האפשרויות הקיימות להתמודדות עם המצב. לפי ה – NLP בחירה יכולה להתקיים רק כאשר ישנן לפחות שלוש אפשרויות. אפשרות אחת לא מאפשרת באמת בחירה, היא בבחינת אין ברירה. שתי אפשרויות עשויות ליצור דילמה או קונפליקט. כאשר יש שלוש אפשרויות, ניתן באמת לבחור.
7. משמעות התקשורת היא בתגובה שבאה בעקבותיה –
אי הבנות בתקשורת בין אנשים היא תופעה רווחת, יום יומית. לפי ה – NLP כאשר תוצאת התקשורת איננה תואמת את ציפיות הדובר עליו לקחת אחריות על התוצאה ולהבהיר את עצמו כך שיובן כהלכה. אנשים רבים מאשימים את הצד השני בחוסר ההבנה. זו טעות לנהוג כך. הדבר הנכון הוא לקחת אחריות ולהבהיר את המסר באופן התואם לכוונה. הנחת העבודה הראשונה - המפה שונה מהשטח, בעלת השפעה משמעותית על הנחת עבודה זו.
8. האנרגיה זורמת אל המקום בו תשומת הלב שלנו ממוקדת –
המיקוד שלנו משפיע על התוצאות שלנו. המיקוד שלנו, הוא בעצם פילטר דרכו אנו רואים את העולם ומפרשים אותו. הפילטר הזה הוא אחד הגורמים המשמעותיים אשר יוצרים את מפת העולם האישית שלנו. אנשים הממוקדים בחוזקות, בתשוקות, בפתרונות, בעתיד... יהיו לרוב אקטיביים, מצליחים, משתנים ומאושרים יותר. לעומת זאת אנשים הממוקדים בחולשות, בפחדים, בבעיות ובעבר יהיו לרוב פסיביים, מכווצים, מתוסכלים ויחוו שימור או הרעת מצב קיים.